Terapiat

Psykologi- ja psykoterapiapalvelut

Psykologinen neuvonta ja ohjaus

Joskus jokapäiväinen elämä voi tuntua ylivoimaiselta ja toivo alkaa kadota. Erilaiset psyykkiset ongelmat, kuten masennus, pelot, paniikkihäiriö, ahdistus, riippuvuusongelmat, uupumus tai trauman jälkiseuraukset, voivat varjostaa elämäsi. Voit olla kriisissä tai sinulla voi olla niin vaikeita ihmissuhdeongelmia läheistesi kanssa tai työyhteisössäsi, että tarvitset keskusteluapua. Silloin psykoterapia tai neuvonta ja ohjaus voivat auttaa.

Keskustelu ammattilaisen kanssa voi avata uusia näkökulmia sinulle ja palauttaa toivon tulevaisuuteen. Siitä toipuminen lähtee. Yhdessä keskustellen voimme tutkia, voisiko sinua auttaa pelkkä neuvonta ja ohjaus tai lyhytterapia, jossa keskitytään enemmän nykyhetkeen, vai hyötyisitkö pitemmästä selvittelevästä psykoterapiasta, jossa työstetään myös lapsuudenaikaisten tapahtumien merkitystä nykyhetken ongelmiin. Trauman jälkihoitoon auttaa parhaiten EMDR-terapia.

Usein kysyttyä

Minulla on Kela-korvattavuus vain ryhmäpsykoterapiaan, joten en ole oikea vaihtoehto, jos etsit psykoterapeuttia Kelan osittain korvaamaan yksilöpsykoterapiaan

Tarjoan työnohjausta ja pidän koulutuksia. Työterveyspsykologina erityisosaamiseni on työelämän asioissa. Yhteisötyönohjauksen lisäksi saatavana yksilö- ja ryhmätyönohjausta.

Itsemaksavana asiakkaana voit varata aikaa muutamaan psykologikäyntiin, lyhytpsykoterapiaan tai miksei pitempäänkin, EMDR-terapiaan tai kristilliseen terapiaan. 

Vastaanottoni sijaitsee Kouvolassa, Kuusankosken keskustassa. 

Teen vastaanottoa tarvittaessa myös Kouvolan Terveystalolla, mutta siellä on vuokran vuoksi korotetut hinnat.

Työyhteisötyötä teen työantajan tiloissa silloin, kun on kysymys ryhmä- tai yhteisötyöstä. 

Toivon, että otat yhteyttä ensisijaisesti sähköpostitse tai kotisivujen lomakkeella, sillä minua on vaikea tavoittaa puhelimitse.

EMDR- terapia

EMDR-terapiassa käytetään sormien liikettä keskeisenä terapeuttisena välineenä. Kun ihminen unessa käsittelee omia päivän aikana heränneitä traumojaan, hänen silmänsä liikkuvat nopeasti puolelta toiselle. EMDR-terapiassa tämä tapahtuu valveilla. Lisäksi käytetään ahdistusta vähentäviä menetelmiä ja muita yksilöterapeuttisia keinoja trauman työstämisen helpottamiseksi ja prosessin edistämiseksi. Käypä hoito-suosituksessa EMDR-hoitoa pidetään yhtenä tehokkaimpana traumaperäisen stressihäiriön hoitomuotona.

Yksilöpsykoterapia

Olen koulutukseltani ryhmäpsykoterapeutti, joten et voi saada Kela-korvausta yksilötapaamisistamme. Voin kuitenkin tarjota yksilöpsykoterapiaa, koska minulla on siitä neljänkymmenen vuoden kokemus. Psykoterapiakoulutukseni on analyyttinen, mutta viimeiset vuodet olen tehnyt pääasiassa lyhytpsykoterapiaa, joten lähetymistapani on integratiivinen. Erityisesti olen perehtynyt kognitiiviseen psykoterapiaan ja psykofyysiseen työotteeseen.

Kristillinen psykoterapia

Kristittynä ja teologian MA-tutkinnon suorittaneena, huomioin terapiassa hengellisen ulottuvuuden. Minulla on ACC- kreditointi kristilliseen psykoterapiaan vuosien kokemus sekä työssäni että seurakunnan  vapaaehtoisena ja rukouspalvelijana. 

Etävastaanotto

Nettiterapia on tullut nopeasti suosituksi hyvien hoitotulosten ja joustavuutensa ansiosta. Nettiterapiassa voimme olla yhteydessä sähköpostin, nettipuhelun tai puhelimen välityksellä. Neuvonnassa ja ohjannassa voi riittää pelkkä sähköpostiyhteys. Pitempijaksoisten tapaamisten aikana voimme vaihdella yhteydenpitotapaa sopimuksen mukaan. Käytän internetyhteydessä Teamsia.